Yin Yang Yoga

‘If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito in the room.’

In mijn yogalessen wil ik op een down-to-earth manier jou in verbinding brengen met jezelf, je even laten genieten van wat me-time en fun laten beleven. Daarnaast wil ik je tools aanreiken die jou fysiek, mentaal en emotioneel sterker maken. Kortom jou verbinden met je innerlijke kracht en jou in balans brengen!
Als Licentiate Lichamelijke Opvoeding hecht ik veel belang aan het respecteren van de biomechanische principes van het lichaam. Hoe de houding eruit ziet is voor mij ondergeschikt aan het effect ervan. Ieder lichaam is anders en dat mag !

Elke les bouw ik op zodat iedereen – ongeacht of je beginner bent of al ervaring hebt met yoga – kan meedoen.

YIN YANG
De lessen zijn ideaal voor wie houdt van iets meer inspanning !
Het lichaam wordt rustig opgewarmd om vervolgens een reeks van dynamische en statische houding uit te voeren. Hierbij integreer ik ademhalingsoefeningen die optimaal gekoppeld worden aan de beweging.
Ik hecht veel belang aan spier- en krachtontwikkeling (yang) en het stretchen van gespannen spieren en fascia (yin).
Op het einde van elke les kan je genieten van een volledige relaxatie.

YOGASTIJL
De lessen zijn een mix van meerdere yogastijlen.
Tijdens het yang-gedeelte worden de biomechanische principes van het lichaam gerespecteerd en geïntegreerd. De yogahoudingen volgen elkaar dynamisch op en zijn verbonden aan de ademhaling.
Tijdens het yin-gedeelte van de les werken we meer op de diepere lichaamsweefsels. Deze oefeningen zijn meditatief en ontspannen het lichaam.

Ik volgde gecertificeerde opleidingen bij verschillende internationaal erkende yogateachers: 100 uur Yin Yoga – The Fat Yogi’s -; 200 uur Anusara Based Yoga – Joachim Meire; 50 uur Restorative Yoga – Chrissy Graham; 100 uur Pralaya – Justine Bens en 200 uur Hatha Yoga – Eco Ashram, India.

PRAKTISCH
Voor wie? De lessen zijn toegankelijk voor iedereen.
Les 1: 17u30-18u30
Les 2: 19u00-20u00
Deuren gaan 15 minuten voor aanvang van de les open.
Gelieve op tijd te komen – samen even ‘intunen’ is belangrijk !!

MATERIAAL
Een yogamatje en dekentje dien je zelf te voorzien !
Yogaprops (riemen en blokken) zijn aanwezig. Gebruik je om hygiënische redenen liever je eigen materiaal, dan is dat geen enkel probleem !

INSCHRIJVEN
Je kan je inschrijven per les of meteen voor meerdere lessen. Bij afwezigheid graag op tijd een seintje, eventueel kan iemand anders dan je plaatsje innemen !

Om jullie maximaal te kunnen begeleiden opteer ik voor ‘small group teaching’ – daarom voorzie ik plaats voor 10 matjes.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk ! [email protected]
Vergeet niet aan te geven op welke dag en voor welk uur je wil inschrijven !

Nog even dit…
Deelname aan de yogales is geheel op eigen risico.
De yoga zoals die wordt aangeboden is bedoeld als vrijetijdsbesteding en niet ter vervanging van medisch noodzakelijke behandelingen of therapie. Bespreek lichamelijke en/of psychische klachten daarom altijd met een gekwalificeerd arts vooraleer je aan de beoefening van yoga begint.
Informeer mij over eventuele blessures, medische problemen of zwangerschap. Dit vormt de basis voor een veilige yogabeoefening.

LUISTER NAAR JE EIGEN LICHAAM, FORCEER JEZELF NOOIT, VERGELIJK JEZELF ABSOLUUT NIET MET ANDEREN, … ADEM & SMILE !

Ik nodig je heel graag uit om te komen ervaren wat mijn yogalessen voor jou kunnen betekenen.

Wees welkom !
Gael