Markt van de Makers

Elke eerste en derde zondag van de maand
Van 9u tot 12u tijdens het zomeruur
Van 9u30 tot 12u tijdens het winteruur

Duurzaam boodschappen doen was nog nooit zo gemakkelijk.
Op de ‘Markt van de Makers’ worden ecologische, streekeigen en ambachtelijke producten verkocht. Een mix van professionele verkopers en Leffingenaars die zelfgemaakte en-gekweekte producten aanbieden, resulteert in een boeiend en sociaal gebeuren.

Zowel op het buitenterrein als in het molenhuisje staan er kraampjes opgesteld. In de schuur maalt en zeeft onze molenaar ter plaatse het graan en kan je het ‘levend vers’ mee naar huis nemen. Aan de bar kan je Leffingse biertjes proeven. Bevallen ze je en is je boodschappentas groot genoeg? Kies dan uit het assortiment om thuis verder van te genieten.
In de winter bieden wij ook warme soep aan en je vindt er ook een warme hap, onder de vorm van heerlijke Loempia’s van Tess.

Wij dromen ervan dat:
– de markt een vaste waarde wordt in het dorp en het molenaarshuis een echt wijkcentrum
– omwonenden om de twee weken hun boodschappen nog een beetje uitstellen tot zondagmorgen.
– boodschappen doen op de markt steeds meer een beleving wordt. Doordat er, naast de vaste kramen, ook telkens wisselende kraampjes zijn. Of omdat er eens een muziekgroepje speelt, dat je iets kunt proeven, of dat iemand een ambacht demonstreert.

Er zijn al een aantal Leffingenaars die zich spontaan aanboden met zelfgemaakte confituren, advocaat, wafeltjes, taart, kunstwerken, granola, poetsproducten, verzorgingsproducten, boodschappentassen, bloembollen, pompoenen, noten, pizza, soep, brood, … Het zou mooi zijn indien nog meer Leffingenaars en boeren uit de streek hun eigen producten zouden aanbieden.


Breng je eigen (grote en kleine) boodschappentassen mee om plastic en papieren zakjes te vermijden.

Kom te voet, met de fiets of carpool tot aan de kerk. Vanaf de kerk is het nog slechts 5’ stappen.

Onderaan vind je een overzicht van de marktkraampjes.

Ook kandidaat om op de ‘Markt van de Makers’ te staan? Contacteer [email protected]

Voorwaarden: wat je verkoopt is ecologisch, komt uit de buurt (korte keten), of is zelfgemaakt. Er moet geen standgeld betaald worden.

Gekoppeld aan de ‘Markt van de Makers’ is een thematische tweedehandsmarkt, bekijk de agenda voor meer info.

Inschrijven voor de tweedehandsmarkt is GRATIS en VERPLICHT wegens de beperkt aantal plaatsen. Stuur een mailtje naar [email protected] om in te schrijven.

Praktisch: je kunt zeker een halfuur voor de markt begint binnen om je standje voor te bereiden. Er zijn tafels en stoelen ter plaatse.