Onze Missie

De Wiek is een initiatief gerund door en voor Leffingenaars, los van enige politieke agenda. Het is volledig afhankelijk van vrijwilligers, we zijn dan ook steeds op zoek naar enthousiaste mensen die zich in onderstaande missie kunnen vinden en graag hun kleine of grotere steen willen bijdragen aan dit project.

 

Sociaal

Een dorpsgemeenschap waar je bijna iedereen kent, komt niet veel meer voor. Vele mensen hebben een druk leven, thuis is het gezellig en zoveel interessants beschikbaar via tv en internet . Via de sociale media heeft men tal van contacten, je hoeft de deur zelfs niet meer uit.
En toch voelen velen zich eenzaam. Niets gaat boven echt contact.

De families, het belangrijkste sociale netwerk, zijn kleiner geworden en de kinderen wonen dikwijls niet meer in de onmiddellijke omgeving. Ondersteuning vinden is niet altijd evident.
Wij willen het sociale weefsel in Leffinge versterken. Mensen samenbrengen door allerhande activiteiten.

 

Ecologisch

Ecologisch, we zijn een transitiebeweging die zich wil engageren voor een groenere toekomst door tastbare initiatieven. We willen helpen strijden tegen klimaatverandering en vervuiling. Niet vanuit doemdenkerij, maar vanuit een positief toekomstbeeld die we zelf kunnen creëren dmv grote en kleine acties.

 

Lokaal

We willen de lokale economie aanzwengelen, waardoor we ook de lokale veerkracht vergroten. Ook de deeleconomie willen we met dit project stimuleren. Samen zijn we sterker.

 

Levenskwaliteit

We willen mensen een grotere kwaliteit van leven aanbieden en hun geluk en gezondheid helpen ondersteunen. Sowieso is het wetenschappelijk bewezen dat mensen die meer betekenisvolle sociale contacten hebben, gelukkiger zijn. Geluk is ook iets wat kan worden aangeleerd, net zoals gezonder leven. Samen sporten en gezond koken bijvoorbeeld, kan op verschillende vlakken een positieve invloed hebben op mensen.