Daniela, de Zeepboerin

Natúúrlijk natuurlijk! Al jaren maak ik zelf mijn wasmiddelen, mijn verzorgingsproducten en mijn biovoeding.

Waarom natuurlijke producten versus conventionele producten? Omdat onze huid dagelijks, via commerciële producten, talloze petrochemische producten absorbeert die op lange termijn verantwoordelijk zijn voor allergieën, eczema en verschillende soorten kankers.
Mijn ingrediëntenlijst is geen 10 cm lang, is heel kort en efficiënt: geen minerale oliën, parabenen, triclosan, chloor, siliconen, ammonia, schuim- of synthetische parfums.
Al de biologische ingrediënten komen van natuurshop Mordan.

Mijn recepten zijn ook familierecepten: vroeger maakten we thuis blokken zeep met absintalsem, lavendel, munt, salie, kamille en calendula. Tegenwoordig maak ik mijn eigen vloeibare zeep en geïnfuseerde amandelolie nog met echte lavendel, kamille, calendula en gebruik ik ook, waar toepasselijk, bio essentiële oliën.
Dit is puur fun maar brengt tevens een grote verantwoordelijkheid mee, ik ken de weldaad van planten, kruiden, specerijen en essentiële oliën maar ik ben ook bewust van hun limieten. Bijvoorbeeld voor baby’s gebruik ik alleen geïnfuseerde amandelolie met calendula en kamille (de essentiële oliën zijn te sterk voor kinderen jonger dan 6 jaar). Voor mijn wasmiddelen gebruik ik geen absintalsem (niet geschikt voor zwangere vrouwen). Absintalsem heeft een prachtige geur en wordt ook gebruikt als sterk antibacterieel middel in de aftershave voor mannen en eveneens in de voedingsindustrie (vb. maken van likeur). De deo roll-on bevat geen groene klei (fantastisch product maar kan ook het effect van ingenomen medicatie verminderen); in plaats daarvan gebruik ik natriumbicarbonaat, aloe vera, essentiële oliën van citroen en palmarosa die allemaal sterk zuiverend en tegen geurtjes werken.

Ik lees boeken in verschillende talen, ik lees forums op Internet, ik zoek naar oude recepten maar ik volg ook de wetenschappelijke studies en de laatste ontwikkelingen in de schoonheidsindustrie. Ik leer en ik breng telkens opnieuw verbeteringen aan mijn producten (soms tot het wanhoop van mijn man: hij wil bijv. steeds weer teruggrijpen naar de oorspronkelijke formule scheerzeep…).
Mijn formules zijn nu op punt maar ik kan ze steeds aanpassen in functie van jullie persoonlijke voorkeur: bijvoorbeeld andere geuren of andere consistenties.

Ik heb nog veel in petto met mijn biologische producten… You name it and I can make it!